JAJECZNICA ZE SZPARAGAMI

4.5 (152 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szparagów nie trzeba specjalnie gotować, wystarczy pokroić je na kawałki i podsmażyć na maśle. Całość trwa dosłownie kilkanaście minut, więc jeśli jeszcze nie jedliście szparagów w jajecznicy, to koniecznie spróbujcie!

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kilka zielonych szparagów
    2-3 jajka
    1 niewielka cebula
    1 łyżka masła
    odrobina mleka
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Śniadanie

Jajecznica ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z zielonych szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki. Szparagi kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy przez kilka minut na maśle. Do szparagów dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i całość znowu podsmażamy przez kilka minut pamiętając o mieszaniu. Jeśli nie chce Wam się stać przy patelni i mieszać, możecie dolać odrobinę wody i szparagi z cebulą poddusić przez kilka minut do czasu aż woda wyparuje. Jajka mieszamy z odrobiną mleka i wlewamy na patelnię. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszając smażymy do czasu aż jajecznica będzie miała pożądaną konsystencję.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować