Szparagów nie trzeba specjalnie gotować, wystarczy pokroić je na kawałki i podsmażyć na maśle. Całość trwa dosłownie kilkanaście minut, więc jeśli jeszcze nie jedliście szparagów w jajecznicy, to koniecznie spróbujcie!
15 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
kilka zielonych szparagów
2-3 jajka
1 niewielka cebula
1 łyżka masła
odrobina mleka
pieprz
sól
Jajecznica ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z zielonych szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki. Szparagi kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy przez kilka minut na maśle. Do szparagów dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i całość znowu podsmażamy przez kilka minut pamiętając o mieszaniu. Jeśli nie chce Wam się stać przy patelni i mieszać, możecie dolać odrobinę wody i szparagi z cebulą poddusić przez kilka minut do czasu aż woda wyparuje. Jajka mieszamy z odrobiną mleka i wlewamy na patelnię. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszając smażymy do czasu aż jajecznica będzie miała pożądaną konsystencję.
Komentarze