Jajka faszerowane marchewką i cebulką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne jajka faszerowane, tym razem z marchewką i cebulką. Szybkie i proste w przygotowaniu. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    1 mała marchewka
    plaster białej cebuli
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    1 łyżka majonezu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane

Jajka faszerowane marchewką i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, przekładamy do zimnej wody, studzimy.
    Wystudzone obieramy i kroimy wzdłuż na połówki, wyjmujemy żółtka i kroimy nożem lub rozdrabniamy widelcem.
    Marchewkę i białą cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Przekładamy do miski pokrojone warzywa, dodajemy sól i pieprz, mieszamy.
    Do farszu dodajemy majonez i ponownie mieszamy. Gotowy farsz przekładamy do białek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Marchewka Jajka kurze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować