Jajka faszerowane buraczkiem i cebulką

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybkie w przygotowaniu jajka faszerowane buraczkiem i cebulką. Bardzo dobre w smaku i smaczne. Polecam.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    1 łyżka tartych buraczków z chrzanem
    1 łyżka majonezu
    plaster białej cebuli
    sól
    pieprz
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajka faszerowane buraczkiem i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka faszerowane buraczkiem i cebulką 1. Jajka gotujemy na twardo, przekładamy do zimnej wody. Studzimy. Wystudzone jajka obieramy ze skorupek i kroimy wzdłuż na połowy. Wyjmujemy żółtka i przekładamy do miseczki, rozdrabniamy widelcem . Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę. Do miseczki dokładamy pozostałe składniki i mieszamy.
    Farsz przekładamy do białek i dekorujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować