Jajka faszerowane łososiem wędzonym na zimno

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Jajka to podstawowy i zdrowy element codziennego menu. Faszerowane jajka można zrobić na wiele sposobów z tuńczykiem, pieczarkami czy szynką. Tym razem zrobiłam je z wędzonym łososiem. Wyszło naprawdę pysznie i zdrowo. Polecam szczególnie na śniadania, które powinny być pełnowartościowe i pełne witamin-a jajka i łosoś doskonale spełniają te wymagania.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka L
    1 łyżka serka śmietankowego lub majonezu
    150 g łososia wedzonego na zimno
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Jajko Śniadanie

Jajka faszerowane łososiem wędzonym na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja ugotować na twardo i ostudzić. Z łososia odłożyć spory plaster, do dekoracji. Resztę łososia rozdrobnić w blenderze lub bardzo drobno posiekać. Jaja przeciąc na pół i delikatnie wyjąć żółtka. Do żółtek dodłożyć łososia, serek/majonez i przyprawy-wszystko zmiksować w blenderze lub malakserze. Masę jajeczno-łososiową przełożyć do rękawa cukierniczego i napełnić nią połówki białek, na górze każdego jajka położyć po kawałku łososia. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Ryby Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować