JAJKA FASZEROWANE CUKINIĄ

4.49 (168 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszny farsz z cukinią nada jajkom niezwykłego smaku!

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    5 jajek,
    1/2 cukinii średniej wielkości,
    mała cebula,
    łyżka masła,
    sól i pieprz,
    łyżeczka tymianku,
    4 łyżeczki majonezu,
    2 łyżeczki śmietany,
    łyżeczka ostrej musztardy.

    Dekoracja:
    kawałek czerwonej papryki,
    kilka listków natki pietruszki.
Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przekąski

Jajka faszerowane cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotuję na twardo, obieram. Przekrawam na połówki, wyjmuję żółtka.
    Cebulę i paprykę kroję w bardzo drobną kosteczkę, cukinię (wraz ze skórką) ścieram na tarce o dużych oczkach.
    Na maśle szklę cebulę, następnie wrzucam cukinię, doprawiam tymiankiem, solą i pieprzem - smażę około 5 minut, aż nadmiar wody wyparuje. Często mieszam.
    Żółtka rozgniatam widelcem, łączę z majonezem, śmietaną, musztardą oraz cukinią. Dokładnie mieszam, w razie potrzeby doprawiam do smaku.
    Przygotowanym farszem napełniam połówki jajek. Dekoruję posiekaną papryką i listkami natki pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować