Jajecznica z serem i szczypiorkiem

4 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybka w przygotowaniu i pożywna, dodatek sera czyni ją bardziej sycącą

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    10 dkg żółtego sera
    1 cebula
    Pęczek szczypiorku
    Łyżka śmietany
    1 łyżka masła
    Sól pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica

Jajecznica z serem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obierz i pokrój w paski, podsmaż na maśle. Szczypiorek pokrój, ser zetrzyj na tarce. Jajka roztrzep dodaj ser , szczypiorek, śmietanę, dopraw solą i pieprzem, smaż na małym ogniu do uzyskania ulubionej konsystencji.

Porady

Jajecznica najlepiej smakuje ciepła ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem lub tostami, oraz z dodatkiem warzyw papryki czy pomidora.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować