Jajecznica ze szczypiorkiem

4.97 (149 ocen)

  • 15 min

Klasyk, ale bardzo smaczny i bardzo wiosenny. Moje ulubione wiosenne śniadanie.

  • 15 min

Składniki:

  • 3 duże jaja klasy L lub 4 mniejsze
    pół pęczka szczypiorku
    łyżka masła
    sól
Wystaw ocenę:

4.97 (149 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Przystawki

Jajecznica ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. szczypiorek drobno posiekać, przełożyć do miseczki. Następnie wbić jajka, dodać sól do smaku. Rozmieszać.
  • 2. Na patelni rozpuścić masło i wlać masę jajeczną ze szczypiorkiem. Mieszać do pożądanego ścięcia się jajek.

Porady

Można dodać pokrojoną w kostkę szynkę

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować