Tradycyjne niedzielne śniadanko, robimy różne jajecznice ale ta z mlekiem najbardziej nam smakuje.
15 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
1/2 szklanki mleka
1 łyżeczka mąki pszennej z małym czubkiem
4 jajka
3 plastry boczku wędzonego
1 cebula
1/2 pęczka szczypiorku
ew jeśli boczek jest za chudy można dodać troszkę masła lub oleju
Jajecznica na mleku z boczkiem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę wymieszać z mlekiem na gładki krem, wbić jajka, trochę posolić i dokładnie rozprowadzić.
Boczek i cebulę pokroić na drobną kostkę, szczypior posiekać. Najpierw przesmażyć lekko boczek, dodać cebulkę i za jakieś 5 minut szczypior, teraz wlać masę jajową i przysmażyć jak się lubi.
Komentarze