Jajecznica na mleku z boczkiem i szczypiorkiem

5 (179 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Tradycyjne niedzielne śniadanko, robimy różne jajecznice ale ta z mlekiem najbardziej nam smakuje.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 szklanki mleka
    1 łyżeczka mąki pszennej z małym czubkiem
    4 jajka
    3 plastry boczku wędzonego
    1 cebula
    1/2 pęczka szczypiorku
    ew jeśli boczek jest za chudy można dodać troszkę masła lub oleju
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Jajko Śniadanie

Jajecznica na mleku z boczkiem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wymieszać z mlekiem na gładki krem, wbić jajka, trochę posolić i dokładnie rozprowadzić.
    Boczek i cebulę pokroić na drobną kostkę, szczypior posiekać. Najpierw przesmażyć lekko boczek, dodać cebulkę i za jakieś 5 minut szczypior, teraz wlać masę jajową i przysmażyć jak się lubi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować