Jajecznica z cebulką i szczypiorkiem

4 (2 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Idealna propozycja na ciepłe, sycące śniadanko, jajecznica z cebulką i szczypiorkiem, dająca siłę i energię na cały dzień.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 cebule
    4 jajka
    1 łyżka masła
    Pęczek szczypiorku
    1 łyżka śmietany
    Sól pieprz do smaku
    1/4 łyżeczki ziół prowansalskiech
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica

Jajecznica z cebulką i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozgrzej na patelni, dodaj pokrojoną cebulę posyp solą i duś około 10 minut.
    Jajka roztrzep, dodaj śmietanę,pokrojony szczypiorek, sól, pieprz i zioła prowansalskie, wszystko dokładnie wymieszaj.
    Masę jajeczną wlej na patelnię i smaż do uzyskania ulubionej konsystencji.
    Wierzch posyp szczypiorkiem , podawaj z pieczywem lub tostami.

Porady

Jeśli chcesz możesz dodać i podsmażyć pokrojoną w kostkę paprykę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować