Indycze pulpeciki w sosie śmietanowym

4.46 (200 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Delikatne i zdrowe mięsko z indyka z dodatkiem marchewki .Danie lekkie i smaczne , idealne na wiosenny obiad.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • mięso mielone z indyka np. filet 400 gram
    1 jajko
    bułka czerstwa
    mleko
    sól do smaku
    pieprz biały
    śmietana do gotowania 200 ml.
    bulion warzywny 500 ml. z marchewką
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.46 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Indycze pulpeciki w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czerstwą bułkę moczę w mleku.
    Zmielone mięso przekładam do miski, wbijam jajko, dodaję odciśniętą bułkę ,doprawiam i wyrabiam ręką .
  • 2. Z mięsa formuję kuleczki, gotuję w bulionie warzywnym.
    Po ugotowaniu wszystkich pulpetów zostawiam 200 ml. bulionu ,dodaję pokrojoną w kostkę marchewkę ,wlewam śmietankę i gotuję na wolnym ogniu ,aż sos zrobi się gęsty.
  • 3. Do sosu dodaję pulpeciki, w razie konieczności doprawiam. Posypuję posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Indyk Marchewka Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować