Hummus

5 (163 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Coś do pieczywa

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g suchej ciecierzycy
    3 ząbki czosnku,
    oliwa
    2 łyżki sezamu
    woda
    sól himalajska
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Hummus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciecierzycę namaczamy na całą noc w wodzie, następnie gotujemy do miękkości i studzimy.
    Do kubka blendera wkładamy czosnek sezam i sól do smaku, wlewamy oliwę i trochę wody, miksujemy i stopniowo dosypujemy odcedzoną ciecierzycę, kiedy gęstnieje znów dodajemy troszeczkę wody i na przemian ciecierzycę, tak by hummus nie był za rzadki. Powinien być kremowy. doprawiamy do smaku .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować