Halloweenowa papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem

5 (1 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Fajny a zarazem straszny pomysł na zaskoczenie gości na przyjęciu Halloween:)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 pomarańczowe papryki
    1 cebula
    500 g mięsa mielonego
    4plastry sera
    sól,pieprz
    szklanka ryżu
    szklanka przecieru pomidorowego
    3 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Halloweenowa papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • papryka 1. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
    Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę,a następnie dodajemy mięso mielone i smażymy.Cebulę kroimy bardzo drobno i dodajemy ją do mięsa.Dolewamy przecier pomidorowy, mieszamy,a następnie doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy ryż i mieszamy.
    Z papryki odcinamy górną część,następnie usuwamy gniazdo nasienne, wycinamy oczy, nos i usta.W naczyniu żaroodpornym układamy papryki,wypełniamy farszem i przykrywamy odciętymi częściami.
    Papryki wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200°C i zapiekamy przez 15 minut.Na koniec dodajemy plaster sera,fajnie się rozpuści i da posmak.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Halloween Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować