Gulaszowa potrawka ze schabem, marchewką, zielonym groszkiem podana z kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab umyj, osusz, pokrój w kostkę. Podsmaż na oleju. Cebulę obierz, pokrój w kostkę dodaj do mięsa i podsmaż na rumiano.
Podlej gorącą wodą, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek , ziarna pieprzu, lisc laurowy oraz przyprawy.Gotuj na małym ogniu.
2. Gdy mięso będzie prawie miękkie dodaj marchewkę z groszkiem. Gotuj do miękkości.
Następnie zalej śmietaną i jeszcze chwile gotuj do zredukowania się sosu, tuz przed zakończeniem gotowania dodaj posiekany szczypiorek, przypraw do smaku
Kasze ugotuj wg instrukci, odcedz,umiesc na talerzu, a nastepnie wlej gularz z warzywami i mięsem, udekoruj szczypiorkiem i natką, smacznego:)
Komentarze