Gulaszowa potrawka ze schabem, marchewką, zielonym groszkiem podana z kaszą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

podany z kaszą i duza iloscia szczypiorku -smakuje wysmienicie!

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • około 40 dag schabu
    2 cebule
    1 opakowanie mrożonego groszku z marchewką
    100 ml śmietany 30%
    2 ząbki czosnku
    słodka i ostra papryka
    sól
    sól ziołowa
    3 ziarna pieprzu
    lisc laurowy
    pieprz świezo zmielony

    peczek swieżego szczypiorku
    olej lub tłuszcz
    natka do dekoracji
    oraz 2 torebki kaszy gryczanej prazonej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulaszowa potrawka ze schabem, marchewką, zielonym groszkiem podana z kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyj, osusz, pokrój w kostkę. Podsmaż na oleju. Cebulę obierz, pokrój w kostkę dodaj do mięsa i podsmaż na rumiano.
    Podlej gorącą wodą, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek , ziarna pieprzu, lisc laurowy oraz przyprawy.Gotuj na małym ogniu.

    2. Gdy mięso będzie prawie miękkie dodaj marchewkę z groszkiem. Gotuj do miękkości.
    Następnie zalej śmietaną i jeszcze chwile gotuj do zredukowania się sosu, tuz przed zakończeniem gotowania dodaj posiekany szczypiorek, przypraw do smaku
    Kasze ugotuj wg instrukci, odcedz,umiesc na talerzu, a nastepnie wlej gularz z warzywami i mięsem, udekoruj szczypiorkiem i natką, smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Kasza gryczana Marchewka Schab Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować