Schab duszony z marchewką i zielonym groszkiem

4.5 (164 ocen)

  • 60 min

Tak przygotowane mięso jest niezwykle kruche i soczyste.Możemy je podać z ulubionymi dodatkami:ryżem,makaronem lub ziemniaczkami.Danie jest również syte i niedrogie w przygotowaniu.

  • 60 min

Składniki:

  • 50 dag schabu
    1 cebula
    4 duże marchewki
    pół puszki zielonego groszku
    olej do smażenia
    sól i pieprz do smaku
    suszona natka pietruszki według uznania
    przyprawa do gulaszu
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab duszony z marchewką i zielonym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy,dokładnie osuszamy i kroimy w plastry.Każdy plaster lekko rozbijamy tłuczkiem do mięs,następnie każdy rozbity plaster nacieramy przyprawą do gulaszu.
    Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso z obu stron,następnie podlewamy gorącą wodą i dusimy do miękkości.
  • 2. Marchewki i cebulę obieramy,następnie cebulę kroimy w piórka,a marchewki w słupki,przekładamy do duszonego się mięsa.
  • 3. Gdy mięso i warzywa będą miękkie odparowujemy nadmiar wody,dodajemy groszek,natkę pietruszki i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Chwilę jeszcze dusimy.
  • 4. Podajemy z ulubionymi dodatkami:ryżem,makaronem lub ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować