Gulaszowa karkówka z kasza gryczaną

4.48 (157 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

smaczne pozywne zdrowe i bardzo aromatyczne danie-karkówka z kaszą-polecam

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 200 g kaszy gryczanej prażonej
    60-70 g karkówki
    1 cebula
    1 marchewka
    2 papryki czerwone

    1 łodyga selera naciowego
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    około 3 szklanki bulionu warzywnego
    maka do oprószenia karkówki i do zageszczenia dania-około 2 łyzki
    przyprawy :
    Sól,
    pieprz,
    2 -3 ziarna pieprzu
    papryka słodka i ostra,
    suszona natka
    ojej do smazenia
Wystaw ocenę:

4.48 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulaszowa karkówka z kasza gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kasze gryczaną prażoną ugotowac w osolonej wodzie.Po 15 minutach odcedzic.
    2. Karkówke pokroic w cienkie plastry a nastepnie w w pasy, oprószyc przyprawami i mąka i podsmażyć na oleju. Gdy nabierze złotego koloru dodać obraną i pokrojone w piórka cebule i smażyć całość przez 10 minut. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy. Dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę smażyć. Całość przełożyć do garnka i zalać bulionem. Dusić przez około 20-30 minut.
    3. Marchewkę obrać i pokroić w cienkie słupki. Papryke pokroić w duża kostkę, a seler naciowy w plasterki. Warzywa dodać do duszonej karkówki po około 15 minutach minutach duszenia . Na koniec zagescic maka , Do karkówki dodac kasze gryczana , wymieszac, wyłozyc na talerze, udekorowac natka, smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Kasza Kasza gryczana Mięso Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować