Gulaszowa karkówka z kasza gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Kasze gryczaną prażoną ugotowac w osolonej wodzie.Po 15 minutach odcedzic.
2. Karkówke pokroic w cienkie plastry a nastepnie w w pasy, oprószyc przyprawami i mąka i podsmażyć na oleju. Gdy nabierze złotego koloru dodać obraną i pokrojone w piórka cebule i smażyć całość przez 10 minut. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy. Dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę smażyć. Całość przełożyć do garnka i zalać bulionem. Dusić przez około 20-30 minut.
3. Marchewkę obrać i pokroić w cienkie słupki. Papryke pokroić w duża kostkę, a seler naciowy w plasterki. Warzywa dodać do duszonej karkówki po około 15 minutach minutach duszenia . Na koniec zagescic maka , Do karkówki dodac kasze gryczana , wymieszac, wyłozyc na talerze, udekorowac natka, smacznego:)
Komentarze