DANIE JEDNOGARNKOWE Z KASZĄ I SCHABEM

4.48 (143 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pomysł na pyszny i sycący obiad!

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • torebka kaszy gryczanej,
    2 plastry schabu,
    po 1/2 niedużej papryki żółtej i zielonej,
    250 ml bulionu (może być z kostki),
    sól,
    pieprz,
    zioła prowansalskie,
    słodka papryka,
    garść posiekanego szczypiorku,
    100 g tartego sera żółtego,
    łyżka oleju.
Wystaw ocenę:

4.48 (143 ocen)

Danie jednogarnkowe z kaszą i schabem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroję w małą kostkę, podsmażam na oleju z dodatkiem przypraw - soli, pieprzu, papryki i ziół prowansalskich.
    Kiedy mięso lekko się zarumieni na patelnię wrzucam paprykę pokrojoną w kostkę i kaszę. Całość zalewam bulionem. Duszę na najmniejszym ogniu pod przykryciem około 20-25 minut (2-3 razy przemieszać w trakcie gotowania).
    Na koniec dodaję ser żółty i szczypiorek, mieszam i trzymam na ogniu do momentu rozpuszczenia się sera.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować