Gulasz z indyka z prawdziwkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wyrazisty w smaku drobiowy gulasz z pachnącymi prawdziwkami to pomysł na pełnowartościowe danie obiadowe do ziemniaków lub placków po węgiersku.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa z indyka
    kilka prawdziwków
    mała cebulka
    3 ząbki czosnku
    papryka słodka w proszku
    papryczka chili świeża
    szczypta kurkumy
    kostka mięsna
    2 ziela angielskie
    2 listki laurowe
    2 łyżeczki mąki
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z indyka z prawdziwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka przełożyć mięso i podsmażyć na małym ogniu aby z mięsa wyszły soki. Co chwila mieszając aby się nie przypaliło, po tym czasie dolać wody ok 2 szklanki, dodać pokrojony czosnek, cebulkę, ziele angielskie, liście laurowe, paprykę w proszku oraz pokrojoną papryczkę chili i kostkę mięsną. Całość dusić do miękkości mięsa.
  • 2. Gdy mięso jest już miękkie rozrobić mąkę wymieszaną z 1/2 szklanki ziemnej wody i wlać do gulaszu, gotować ok 10 minut na małym ogniu. Natkę pietruszki posiekać i wrzucić do gulaszu, wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Drób Grzyby Indyk Mięso Prawdziwki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować