Gulasz z indyka z warzywami

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Intensywny, smaczny i prosty!

  • 2 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 0,7 kg mięsa z udźca indyka

    2 marchewki

    2 małe cebule

    1 duża czerwona papryka

    7 małych pieczarek

    3 ząbki czosnku

    Kieliszek czerwonego wina

    2 łyżki koncentratu pomidorowego

    200 ml bulionu

    1 czubata łyżka mąki

    2 łyżki oleju rzepakowego

    Łyżeczka słodkiej papryki

    Pół łyżeczki ostrej papryki

    1 suszonej włoszczyzny

    2 listki laurowe

    4 ziela angielskie

    Sól

    Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Gulasz

Gulasz z indyka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaczynam od pokrojenia mięsa w kostkę, doprawienia solą i pieprzem, posypania mąką. Przekładam kawałki mięsa na rozgrzaną patelnię- z jedną łyżką oleju, smażę mięso przez 4 minuty, często mieszając. Zdejmuję je z patelni.

    Kroję w plastry cebulę i czosnek, podsmażam na kolejnej rozgrzanej łyżce oleju. Po 2 minutach dodaję marchewkę pokrojoną w talarki, następnie posiekane w plastry pieczarki, oraz pokrojoną w paski paprykę. Warzywa smażę przez 8-10 minut.

    Mięso i warzywa przekładam do dużego garnka, zalewam je bulionem winem , doprawiam. Duszę przez 45 minut. Po tym czasie do gulaszu dodaję koncentrat pomidory, i duszę przez pół godziny.

    Gotowy gulasz podaję z kaszą, obficie posypany natką pietruszki, polecam zajadać go z ogórkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Kasza Marchewka Pieczarki Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować