Gulasz z indyka

4.46 (181 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny i aromatyczny gulasz. Można podawać go z ziemniakami, kaszą lub chlebem.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso gulaszowe z indyka 70 dag,
    cebula 2 szt,
    czosnek 2 ząbki,
    marchewka 2 szt,
    bulion drobiowy 500 ml,
    koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki,
    ziele angielskie 3 ziarenka,
    listek laurowy 1 szt,
    papryka mielona słodka 2 łyżeczki,
    papryka mielona wędzona 1/3 łyżeczki,
    tymianek 1 łyżeczka,
    mąka 2 łyżeczki,
    sól,
    pieprz,
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

4.46 (181 ocen)

Zobacz również:

Gulasz Dodatki

Gulasz z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać i posiekać, marchewki obrać i pokroić na plasterki, czosnek obrać i drobno posiekać. W większym rondlu, na oleju podsmażyć cebulę i czosnek, potem dodać marchewkę, a na koniec dodać mięso. Chwilę razem smażyć. Całość zalać bulionem, dodać koncentrat pomidorowy, ziele angielskie, listek laurowy i zagotować. Zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem około 75 minut, do momentu aż mięso będzie miękkie. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i tymiankiem. Mąkę wymieszać z 1/3 szklanki zimnej wody. Dodać do gulaszu i wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować