Gulasz z indyka z kopytkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki utłuc, dodać mąkę i jajko i sól. Wyrobić ciasto, z ciasta uformować wałek o szerokości 3 cm i pokroić na romby. Gotować w osolonej wodzie ok. 3 minut po wypłynięciu klusek na powierzchnię.
Cebulę pokroić w kosteczkę zeszklić na oleju. Dodać pokrojonego w kosteczkę indyka. Smażyć około 10 minut. Dodać marchewkę i przecier pomidorowy. Podlać wodą na tyle aby przykryć indyka. Dodać sól, pieprz, bazylię i ostrą paprykę. Gotować około 15 minut na średnim ogniu. Na końcu dodać majeranek. Dodać mąkę wymieszaną z wodą, starannie wymieszać i całość ponownie zagotować. Udekorować świeżą kolendrą.
Porady
Majeranek dodajemy na koniec gotowania bo powoduje gorzknienie potrawy.
Komentarze