Przepisów na przygotowanie gulaszu jest bardzo dużo, jednak w większości są dość czasochłonne w przeciwieństwie do tego prezentowanego. Gulasz wykonany w ten sposób jest naprawdę pyszny. Spróbuj i przekonaj się.
Gulasz z groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju.
Mięso myję, osuszam, kroję w kostkę i dodaję do cebuli. Doprawiam papryką ostrą oraz solą. Gdy mięso zmieni kolor na brązowy podlewam wodą i gotuję do chwili, kiedy mięso będzie miękkie.
2.Marchewki obieram, kroje w słupki dodaję do mięsa.
Papryki myję, osuszam, usuwam nasiona, kroję w paseczki i również dodaję do mięsa.
Następnie dodaję groszek konserwowy odlany z zalewy, przecier pomidorowy i ketchup, chwilkę gotuję do chwili połączenia składników.
Komentarze