To pożywny i aromatyczny gulasz z marchewką i zielonym groszkiem. Nie może się nie udać, przepis jest prosty i łatwy w przygotowaniu. Można podawać go z ziemniakami, chlebem lub kaszą.
Gulasz z marchewką i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć mąką. Pora obrać, dokładnie umyć, pokroić w ćwierć plasterki. Marchewkę obrać, pokroić w krążki. Na patelni rozgrzać olej, partiami zrumienić mięso, obsmażone mięso przekładać do rondla. Na koniec, na tej samej patelni, podsmażyć pora i przełożyć do mięsa. Całość podlać około połową szklanki wody i dusić około 30-40 min. aż mięso będzie miękkie. Wtedy dorzucić marchewkę, a gdy będzie miękka, dosypać groszek i przyprawy. Gulasz wymieszać i dusić jeszcze 10 min.
Komentarze