Gulasz z marchewką i groszkiem

4.99 (189 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To pożywny i aromatyczny gulasz z marchewką i zielonym groszkiem. Nie może się nie udać, przepis jest prosty i łatwy w przygotowaniu. Można podawać go z ziemniakami, chlebem lub kaszą.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500g chudej wieprzowiny
    2-3 marchewki
    1 puszka zielonego groszku (można użyć również świeżego lub mrożonego)
    1 por
    Przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy, papryka mielona słodka
    oliwa
    1 czubata łyżeczka mąki
Wystaw ocenę:

4.99 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z marchewką i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć mąką. Pora obrać, dokładnie umyć, pokroić w ćwierć plasterki. Marchewkę obrać, pokroić w krążki. Na patelni rozgrzać olej, partiami zrumienić mięso, obsmażone mięso przekładać do rondla. Na koniec, na tej samej patelni, podsmażyć pora i przełożyć do mięsa. Całość podlać około połową szklanki wody i dusić około 30-40 min. aż mięso będzie miękkie. Wtedy dorzucić marchewkę, a gdy będzie miękka, dosypać groszek i przyprawy. Gulasz wymieszać i dusić jeszcze 10 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Marchewka Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować