Gulasz z kalarepą, marchewką i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W wysokiej patelni lub rondlu rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy posiekaną cebulę i mięso, obsmażamy aż będzie lekko złociste i zacznie lekko przywierać do naczynia. Wlewamy wodę i dusimy pod przykryciem około 45-60 min aż mięso będzie miękkie.
Następnie dodajemy startą na tarce marchewkę i kalarepę, dodajemy lubczyk i przyprawiamy według uznania, gotujemy jeszcze na wolnym ogniu ok. 15-20 min. Po tym czasie dodajemy groszek i jeszcze chwileczkę gotujemy. Jeśli wywaru jest za dużo możemy go trochę zredukować.
W miseczce dokładnie mieszamy mąkę z mlekiem i odrobiną wywaru , dodajemy do gulaszu. Możemy jeszcze przyprawić jeśli jest potrzeba. Zagotowujemy jeszcze i gotowe. Życzę smaczneg
Komentarze