gulasz z fasolką szparagową i mielonym mięsem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszne ,szybkie i syte danie. Zjadamy je z chlebem ale również jest dobre podane z ryżem lub młodymi ziemniakami.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ok. kilograma fasolki szparagowej
    0,5 kg mięsa mielonego (u mnie z łopatki)
    2 cebule
    2 marchewki
    Zupa w proszku gulaszowa
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    Sól, pieprz, cukier
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z fasolką szparagową i mielonym mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gulasz z fasolki szparagowej i mielonym mięsem 1. Fasolkę ugotować z marchewką w osolonej wodzie. Pokrojoną cebulę zeszklić na oleju, dodać mięso mielone. Podsmażyć razem rozdzielając kawałki mięsa. Ugotowaną fasolkę pokroić w kawałki ok.3 cm. Marchewkę pokroić w kostkę. Warzywa dodać do mięsa oraz zupę gulaszowa rozprowadzoną w 2 szklankach wody .Do gulaszu dodać koncentrat ,sól ,pieprz i cukier do smaku.

Porady

Podawać z ryżem, pieczywem lub młodymi ziemniakami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować