Dynia konserwowa

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

słodko-kwaśny smak, w sam raz do sałatek i mięsa. Przygotowuje ją już kilkanaście lat. Polecam.

  • 25 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    1 duża dynia
    Zalewa:
    1/2 l octu 10%
    2 l wody
    1 kg cukru
    Szczypta soli
    Goździki 10-15 szt
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Dynia konserwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dynia konserwowa 1. Obraną dynie pokroić w kostkę, zawartość zalewy zagotować. Dodać dynię. Gotować 5-10min od zakipienia aż dynia będzie szklista. Goździki wyjąć. Nałożyć gorącą dynię wraz z zalewą do słoików, zakręcić . Słoiki odwrócić, nie gotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Dynia Ocet

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować