Zapraszam na pyszny gulasz drobiowy z dodatkiem fasolki szparagowej i marchewki. Polecam na obiad z dodatkiem surówki.
1 godz. 20 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
40 dag polędwiczek z kurczaka
20 dag fasoli szparagowej
30 dag marchewki
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
2 szklanki wody
3 łyżki oleju
2 listki laurowe
4 ziarenka ziela angielskiego
150 ml wody
90 g koncentratu pomidorowego
1 łyżka domowej przyprawy do zupy
sól do smaku
pieprz do smaku
zioła prowansalskie do smaku
Gulasz drobiowy z fasolką szparagową i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w dużą kostkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Marchew obieramy i kroimy w talarki. Od fasolki szparagowej odcinamy końcówki i kroimy w niewielkie kawałki. Pokrojoną marchewkę i fasolkę myjemy.
Pokrojone mięso, cebulę i czosnek przesmażamy na rozgrzanym oleju i wkładamy do garnka z gotującą się wodą. Dokładamy umytą marchewkę i fasolkę oraz listki laurowe i ziele angielskie, gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dolewamy wodę ( mi dużo odparowało) i dokładamy koncentrat pomidorowy,przyprawy i zagotowujemy.
Komentarze