Gulasz drobiowy z fasolką szparagową i marchewką

4.47 (159 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny gulasz drobiowy z dodatkiem fasolki szparagowej i marchewki. Polecam na obiad z dodatkiem surówki.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dag polędwiczek z kurczaka
    20 dag fasoli szparagowej
    30 dag marchewki
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    2 szklanki wody
    3 łyżki oleju
    2 listki laurowe
    4 ziarenka ziela angielskiego
    150 ml wody
    90 g koncentratu pomidorowego
    1 łyżka domowej przyprawy do zupy
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    zioła prowansalskie do smaku
Wystaw ocenę:

4.47 (159 ocen)

Gulasz drobiowy z fasolką szparagową i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz drobiowy z fasolką szparagową i marchewką 1. Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w dużą kostkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Marchew obieramy i kroimy w talarki. Od fasolki szparagowej odcinamy końcówki i kroimy w niewielkie kawałki. Pokrojoną marchewkę i fasolkę myjemy.
    Pokrojone mięso, cebulę i czosnek przesmażamy na rozgrzanym oleju i wkładamy do garnka z gotującą się wodą. Dokładamy umytą marchewkę i fasolkę oraz listki laurowe i ziele angielskie, gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dolewamy wodę ( mi dużo odparowało) i dokładamy koncentrat pomidorowy,przyprawy i zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować