Proste danie, mięsne a jednak przemyca coś zielonego:)
45 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
300 g makaronu kokardki
500 g mięsa mielonego
400 g fasolki szparagowej
1 cebula
2 ząbki czosnku
sezam
sos sojowy
50 g masła
olej do smażenia
sól i pieprz
słodka papryka
Makaron z fasolką szparagową i mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente.
Fasolkę obieramy i gotujemy w osolonej wodzie.
2.Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy na nim posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy mięso, przyprawy i odrobinę sosu sojowego. Smażymy na złoty kolor.
3.Na patelni rozpuszczamy masło, wsypujemy na nie sezam, lekko smażymy aż sezam nabierze złotego koloru. Dodajemy fasolkę i ok. 3 łyżek sosu sojowego. Podsmażamy.
4.Łączymy wszystko razem :fasolkę z makaronem i mięsem. Doprawiamy.
Smacznego
Komentarze