Makaron z fasolką szparagową i mielonym

4.5 (167 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Proste danie, mięsne a jednak przemyca coś zielonego:)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g makaronu kokardki
    500 g mięsa mielonego
    400 g fasolki szparagowej
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    sezam
    sos sojowy
    50 g masła
    olej do smażenia
    sól i pieprz
    słodka papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Makaron z fasolką szparagową i mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente.
    Fasolkę obieramy i gotujemy w osolonej wodzie.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy na nim posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy mięso, przyprawy i odrobinę sosu sojowego. Smażymy na złoty kolor.
  • Makaron z fasolką szparagową i mięsem mielonym 3. Na patelni rozpuszczamy masło, wsypujemy na nie sezam, lekko smażymy aż sezam nabierze złotego koloru. Dodajemy fasolkę i ok. 3 łyżek sosu sojowego. Podsmażamy.
  • Makaron z fasolką szparagową i mięsem mielonym 4. Łączymy wszystko razem :fasolkę z makaronem i mięsem. Doprawiamy.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Makaron Mięso Sezam

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować