Ryba pod słodką pierzynką

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna ryba, na kolację lub imprezę.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 szabli ryby
    7 cebul
    Mały ketchup
    Puszka ananasów
    Vegeta
    Sól,pieprz
    Olej do smażenia
    jajko

Ryba pod słodką pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryba pod słodką pierzynką 1. Szable ryby przekroić na pół. Ryby przyprawić solą, pieprzem i usmażyć na oleju panierując w mące i jajku. Cebulę pokroić w piórka ,przesmażyć na oleju .Dodać do cebuli cały mały ketchup, pokrojone w kostkę ananasy, doprawić sos do smaku Vegetą, pieprzem, i pozostałym sokiem z ananasów.
    Ryby ułożyć na talerzu, przykryć warstwą sosu. podawać na ciepło lub zimno.

Porady

Do sosu można dodać garść rodzynek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy