Ryba pod słodką pierzynką

  • wyświetlono: 619 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna ryba, na kolację lub imprezę.

ala
  • 6 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

5 szabli ryby
7 cebul
Mały ketchup
Puszka ananasów
Vegeta
Sól,pieprz
Olej do smażenia
jajko

Sposób przygotowania przepisu:

Ryba pod słodką pierzynką

  • Ryba pod słodką pierzynką1. Szable ryby przekroić na pół. Ryby przyprawić solą, pieprzem i usmażyć na oleju panierując w mące i jajku. Cebulę pokroić w piórka ,przesmażyć na oleju .Dodać do cebuli cały mały ketchup, pokrojone w kostkę ananasy, doprawić sos do smaku Vegetą, pieprzem, i pozostałym sokiem z ananasów.
    Ryby ułożyć na talerzu, przykryć warstwą sosu. podawać na ciepło lub zimno.

Porady

Do sosu można dodać garść rodzynek.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rybacebulaananas

Komentarze

Podobne przepisy

Łosoś pod pierzynką

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Łosoś pod pierzynką

To nie tylko elegancka przystawka,...

Dodane przez: wybitna

Pomidory pod pierzynką

Szybkie ale efektowne i smaczne...

Pomidory pod pierzynką

Dodane przez: szopenka27

pomidory pod pierzynka

przepis w sam raz na grilla

image-0tywgmo

Dodane przez: sylwin03

Jajka pod pierzynką

Pyszne i lekkie jajka

Dodane przez: PolskaGotuje

Rybka pod pierzynką

Na piknik, na Wigilię i nie tylko....

Kalafior pod pierzynką

Dodane przez: Iskierka

Kalafior pod pierzynką

Tak przygotowany kalafior na każdej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE