Gulasz z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

W mojej rodzinie często jemy gulasz zrobiony na różne sposoby, ostatnio robiłam z fasolką szparagową i chciałam się Wami podzielić przepisem, bo danie wyszło bardzo smaczne.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg szynki wieprzowej
    • ½ kg fasolki szparagowej
    • 1 brokuł
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 200 g koncentratu pomidorowego
    • 1 łyżka mąki pszennej
    • Sól
    • 2 łyżeczki papryki słodkiej
    • Szczypta chili
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gulasz

Gulasz z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mieso 1. Mięso krojem w kostkę, solę, smażę około 30 minut na rozgrzanym oleju. Doprawiam papryką słodką oraz chili.
  • warzywa 2. Czosnek, cebulę obieram, drobno kroję, dodaję do mięsa. Podlewam jedną szklanką wody.
    Fasolkę szparagową oczyszczam z końcówek, kroję na połówki, brokuł dziele na mniejsze różyczki. Warzywa łączę z mięsem.
    Następnie dodaję koncentrat pomidorowy, zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotuję.
  • danie 3. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka Fasolka szparagowa żółta Brokuły

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować