W mojej rodzinie często jemy gulasz zrobiony na różne sposoby, ostatnio robiłam z fasolką szparagową i chciałam się Wami podzielić przepisem, bo danie wyszło bardzo smaczne.
60 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
• 1 kg szynki wieprzowej
• ½ kg fasolki szparagowej
• 1 brokuł
• 1 cebula
• 2 ząbki czosnku
• 200 g koncentratu pomidorowego
• 1 łyżka mąki pszennej
• Sól
• 2 łyżeczki papryki słodkiej
• Szczypta chili
Gulasz z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso krojem w kostkę, solę, smażę około 30 minut na rozgrzanym oleju. Doprawiam papryką słodką oraz chili.
2.Czosnek, cebulę obieram, drobno kroję, dodaję do mięsa. Podlewam jedną szklanką wody.
Fasolkę szparagową oczyszczam z końcówek, kroję na połówki, brokuł dziele na mniejsze różyczki. Warzywa łączę z mięsem.
Następnie dodaję koncentrat pomidorowy, zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotuję.
Komentarze