Gulasz z fasolką szparagową

4.48 (163 ocen)

  • 60 min

gulasz

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g mięsa od łopatki
    500 g fasolki szparagowej
    1 cebula
    150 g pieczarek
    3 ząbki czosnku
    2 marchewki
    1 papryka czerwona
    3 pomidory
    2 szkl rosołu lub wywaru warzywnego
    sól
    pieprz
    zioła do smaku
    (oregano, bazylia,majeranek, lubczyk, hyzop, chili, słoda papryka)
    tłuszcz do smażenia
    łyżka mąki

Wystaw ocenę:

4.48 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w drobną kostkę , wszystkie warzywa i pieczarki kroimy w kostkę lub na plasterki (wedle uznania) , fasolkę na mniejsze kawałki ok 2-3 cm.
    W garnku rozgrzewamy tłuszcz, i wrzucamy kolejno, cebulę, czosnek, marchewkę i mięso, teraz smażymy aż mięso odparuje i zacznie się przyrumieniać, podlewamy rosołem i dodajemy paprykę, pokrojone pomidory bez skórki, pieczarki i fasolkę oraz przyprawy i dusimy aż wszystko będzie miękkie, w razie potrzeby podlewamy wodą. Na koniec mąkę rozprowadzamy w wodzie i podprawiamy gulasz. Można przygotować zasmażkę (to pozostawiam do wyboru gotującym)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować