Gulasz z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób

Gulasz wieprzowy z dodatkiem warzyw to zawsze dobry pomysł na obiad. W tym daniu skorzystałam z sezonowej fasolki szparagowej, ale równie dobrze można zastąpić ją mrożoną poza sezonem.

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 1 kg szynki lub łopatki wieprzowej
    1/2 kg fasolki szparagowej
    2 duże cebule
    2 puszki pomidorów krojonych
    1 duża cukinia
    sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso, cukinię i cebulę kroimy w kostkę.
  • 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso do mocnego zarumienienia. Dodajemy cebulę i cukinię, smażymy przez około 10 minut. Wlewamy pomidory. Dusimy pod przykryciem przez około 1-1,5h do miękkości mięsa.
  • 3. Pod koniec gotowania dodajemy sól, pieprz i przyprawy oraz odsączone z zalewy kapary. Dusimy jeszcze chwilę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować