Udka z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Dania według tego przepisu z pewnością jeszcze nie próbowaliście. Najlepsze dania to właśnie takie, które można przygotować szybko, bez wymyślnych składników i wyglądające jak arcydzieło z aranżacją warzyw sezonowych i oczywiście smacznie.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 10 szt. podudzia z kurczaka
    • 1 cebula czerwona
    • 2 ząbki czosnku
    • ½ kg fasolki szparagowej
    • 1/3 główki kapusty białej
    • 2 papryki czerwone
    • 3 łyżki sosu sojowego jasnego
    • 2 łyżki sosu chili słodkiego
    • Olej do smażenia
    • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
    • Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kurczak z warzywami

Udka z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myję, osuszam, usuwam kości, skórę i kroję na małe kawałki.
    Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję mięso, doprawiam solą. Smażę około 30 minut, podlewam wodą, wlewam sos sojowy, sos chili.
  • warzywa 2. Fasolkę myję, obcinam końcówki, kroję na połowę. Kapustę drobno szatkuję. Papryki oczyszczam z nasion kroję w paseczki. Warzywa przekładam do mięsa, gotuję około 20 minut.
    Na koniec sos zagęszczam skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotuję do zagotowania.
  • danie 3. . Danie gotowe, podaję z ryżem.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować