Gulasz wołowy z cukinią i fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa oczyścić, opłukać i pokroić.
2.Mięso opłukane i pokrojone w grubą kostkę dokładnie osuszyć ręcznikami kuchennymi. Obsmażyć na silnie rozgrzanym oleju na patelni i przełożyć do garnka. Na tej samej patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Pod koniec smażenia dodać rozgniecione ząbki czosnku. Całość przełożyć do garnka z mięsem. Wlać 2 szklanki gorącego bulionu wołowego i dusić pod przykryciem na średnim ogniu
3.Gdy mięso zmięknie dodać fasolkę szparagową, cukinię, czerwoną paprykę i chili. Wlać pozostały bulion, dodać kminek, słodką paprykę, sól i pieprz do smaku i dalej dusić. Po chwili dodać przecier pomidorowy, zamieszać i dalej dusić.
4.Gdy mięso i warzywa są miękkie garnek zdjąć z ognia i jeśli jest taka konieczność, to gulasz ponownie doprawić do smaku.
Komentarze