Gulasz wołowy z cukinią i fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Gulasz wołowy z dużą ilością różnorodnych warzyw, to pomysł na dużo tańszą i mniej kaloryczną wersję klasycznego gulaszu.

  • 3 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • wołowina bez kości /antrykot/ - ½ kg
    czerwona papryka - 1 szt.
    cukinia – 1 szt.
    żółta fasolka szparagowa - 100 g
    przecier pomidorowy – 1 łyżka
    papryczka chili – 1 szt.
    duża cebula - 1 szt.
    czosnek - 4 ząbki
    olej – 2 łyżki
    słodka papryka w proszku - 2 łyżeczki
    kminek – ½ łyżeczki
    sól – do smaku
    pieprz czarny – do smaku
    bulion wołowy – 3 szk.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz wołowy z cukinią i fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa oczyścić, opłukać i pokroić.
  • 2. Mięso opłukane i pokrojone w grubą kostkę dokładnie osuszyć ręcznikami kuchennymi. Obsmażyć na silnie rozgrzanym oleju na patelni i przełożyć do garnka. Na tej samej patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Pod koniec smażenia dodać rozgniecione ząbki czosnku. Całość przełożyć do garnka z mięsem. Wlać 2 szklanki gorącego bulionu wołowego i dusić pod przykryciem na średnim ogniu
  • 3. Gdy mięso zmięknie dodać fasolkę szparagową, cukinię, czerwoną paprykę i chili. Wlać pozostały bulion, dodać kminek, słodką paprykę, sól i pieprz do smaku i dalej dusić. Po chwili dodać przecier pomidorowy, zamieszać i dalej dusić.
  • 4. Gdy mięso i warzywa są miękkie garnek zdjąć z ognia i jeśli jest taka konieczność, to gulasz ponownie doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Fasolka szparagowa Papryka Wołowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować