Leczo paprykowe

  • wyświetlono: 5295 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Przepis na to klasyczne, paprykowe leczo pochodzi od mojej mamy, która przygotowuje je od lat. Cudownie pachnie papryką a smakuje jeszcze lepiej :)

Kloruś
  • 10 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

3 papryki czerwone
3 papryki żółte
3 papryki zielone
3-4 białe cebule
500-600g kiełbasy (dowolnej)
3 łyżki koncentratu pomidorowego
oliwa do smażenia
Sól, świeżo zmielony czarny pieprz, ostra papryka

Sposób przygotowania przepisu:

Leczo paprykowe

  • 1. W dużym garnku podgrzewamy nieco oliwy i szklimy posiekane w kostkę cebule. Kiełbasy kroimy w większą kostkę i dodajemy do cebulki. Przesmażamy razem aż kiełbasa się zarumieni. Papryki kroimy w dowolnej wielkości kostkę i dodajemy do garnka. Przesmażamy razem kilka minut a następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i podlewamy szklanką wody. Kontynuujemy gotowanie na małym ogniu aż warzywa zmiękną. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i ostrą papryką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

leczopaprykaobiadkuchnia węgierskawęgryleczo paprykoweleczo węgierkie

Komentarze

Podobne przepisy

image-0l3p8v5

Dodane przez: Kasia_S

Leczo paprykowe z cukinią

Bardzo smaczne, bardzo szybkie

Leczo paprykowo kalafiorowe

Dodane przez: Skotka

Leczo paprykowo kalafiorowe

Inna, ale bardzo smaczna wersja...

Leczo

Dodane przez: Szamerka

Leczo

Moje tradycyjne leczo, pomysł zaczerpnięty...

Leczo

Dodane przez: Elzbieta Majkowska

Leczo

Leczo jest to potrawa jedno garnkowa...

Leczo

Dodane przez: MagdalenaS

Leczo

Leczo to potrawa węgierska. Jego...

Leczo

Dodane przez: zielonakuchniablog

Leczo

Leczo jest węgierską potrawą przygotowywaną...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE