Leczo paprykowe

4.5 (191 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Przepis na to klasyczne, paprykowe leczo pochodzi od mojej mamy, która przygotowuje je od lat. Cudownie pachnie papryką a smakuje jeszcze lepiej :)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 papryki czerwone
    3 papryki żółte
    3 papryki zielone
    3-4 białe cebule
    500-600g kiełbasy (dowolnej)
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    oliwa do smażenia
    Sól, świeżo zmielony czarny pieprz, ostra papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo paprykowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dużym garnku podgrzewamy nieco oliwy i szklimy posiekane w kostkę cebule. Kiełbasy kroimy w większą kostkę i dodajemy do cebulki. Przesmażamy razem aż kiełbasa się zarumieni. Papryki kroimy w dowolnej wielkości kostkę i dodajemy do garnka. Przesmażamy razem kilka minut a następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i podlewamy szklanką wody. Kontynuujemy gotowanie na małym ogniu aż warzywa zmiękną. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i ostrą papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować