Gulasz drobiowy z fasolką szparagową i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć pokroić w kostkę, natrzeć przyprawa do gyrosa i rozgniecionym czosnkiem. Podsmażyć na złoto na rozgrzanym oleju.
2.Z fasolki odciąć końcówki i opłukać ją na durszlaku. Marchew i cebulę obrać i pokroić: marchew w półplasterki, a cebulę w ćwierć plasterki. Paprykę umyć, osuszyć, wykroić gniazdo nasienne i pokroić ją dość drobno.
3.Zrumienione mięso zdjąć z patelni i na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę, fasolkę, paprykę i marchew.
4.Mięso z powrotem dodać na patelnię do warzyw, podlać wodą (ok. 200 ml), dodać przyprawy i dusić do miękkości warzyw i mięsa. Na samym końcu dodać mrożony groszek, a następnie koncentrat pomidorowy. Zagotować, ewentualnie dodprawić. Podawać z ryżem. Smacznego!
Komentarze