Gulasz wołowy na grzańcu

  • wyświetlono: 251 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszny,uwielbiam. Bez cebuli i czosnku ale smakuje rewelacyjnie :)

evita0007

Składniki

500g wołowiny (u mnie udziec)
750 ml bulionu wołowego
1/2 szklanki wina grzanego (typu :Zbójeckie grzane korzenne)
3 kulki ziela angielskiego
2 listki laurowe
3 łyzki dobrego oleju
2 łyżeczki maki ziemniaczanej
sól,pieprz swieżo mielony wg.uznania

Sposób przygotowania przepisu:

Gulasz wołowy na grzańcu

  • 1. Umyte,osuszone mięso kroimy w średnią kostkę. W rondlu rozgrzewamy olej i przesmażamy mięso mieszając z wszystkich stron,aby zamknąć jego pory.
  • 2. Następnie wlewamy wino,mieszając od czasu do czasu odparuwujemy go. Całość zalewamy bulionem,dodajemy zielę ang.,listki laurowe,troszkę soli,pieprzu i dusimy na wolnym ogniu do miękkości mięsa (u mnie jakieś 1,5 godz.)
  • 3. Gdy wołowina jest miękka zaciągamy całość mąką ziemniaczaną rozrobioną z odrobiną wody i gotowe.
    Podajemy np. z kaszą i buraczkami

    Smacznego :-)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadwołowinagulasz wołowyświąteczny obiadudziec wołowy

Komentarze

Podobne przepisy

Gulasz wołowy

Dodane przez: czarrna

Gulasz wołowy

Mięso rozpływało się w ustach :)

Gulasz wołowy z szybkowara

Dodane przez: adela7

Gulasz wołowy z szybkowara

Przygotowanie w szybkowarze obiadu...

Gulasz wołowy z grzybami

Dodane przez: czarrna

Gulasz wołowy z grzybami

Aromatyczny sosik na obiad :)

Pieczony gulasz wołowy

Dodane przez: czarrna

Pieczony gulasz wołowy

W sam raz na niedzielny obiad

gulasz

Dodane przez: Inka T

Gulasz wołowy z marchewką

Wołowina w wersji gulaszowej połączona...

Wołowy gulasz z brukselką

Dodane przez: Jaga85

Wołowy gulasz z brukselką

To prosty przepis na jesienny gulasz....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE