Kuleczki cukiniowo-serowe

4.5 (144 ocen)

Pyszne mięciutkie z ciągnącym sie serem.Mniam !

Składniki:

  • 1 większa cukinia (u mnie biała)
    1 średnia cebula
    1 duży ząbek czosnku (lub 2 mniejsze)
    garść drobno posiekanego koperku
    3 czubate łyżki startej mozzarelli
    1 łyżka mąki przennej
    1 jajko
    bułka tarta
    olej rzepakowy do smażenia
    sól,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Kulki

Kuleczki cukiniowo-serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię porządnie umyć,osuszyć,przeciąć na pół i wydrążyć miąższ.
    Zetrzeć na tarce o średnich oczkach.Posolić,wymieszać i odstawić na chwilę.
    Następnie odcisnąć z nadmiaru płynu(najlepiej przez ściereczkę)
    Przełożyć do miski,dodać ser,jajko,mąkę,koperek i startą cebulę i czosnek na drobnych oczkach. Przyprawic solą , pieprzem i dobrze wymieszać.
    Następnie formować kulki (wielkości orzecha włoskiego) i panierować w bułce tartej.
    Gotowe smażyć na mocno rozgrzanym oleju z wszystkich stron i gotowe. Odsączyć na ręczniku papierowym. Mozna podawać z ulubionymi dipami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować