1 większa cukinia (u mnie biała)
1 średnia cebula
1 duży ząbek czosnku (lub 2 mniejsze)
garść drobno posiekanego koperku
3 czubate łyżki startej mozzarelli
1 łyżka mąki przennej
1 jajko
bułka tarta
olej rzepakowy do smażenia
sól,pieprz do smaku
Sposób przygotowania przepisu:
Kuleczki cukiniowo-serowe
1.
Cukinię porządnie umyć,osuszyć,przeciąć na pół i wydrążyć miąższ.
Zetrzeć na tarce o średnich oczkach.Posolić,wymieszać i odstawić na chwilę.
Następnie odcisnąć z nadmiaru płynu(najlepiej przez ściereczkę)
Przełożyć do miski,dodać ser,jajko,mąkę,koperek i startą cebulę i czosnek na drobnych oczkach. Przyprawic solą , pieprzem i dobrze wymieszać.
Następnie formować kulki (wielkości orzecha włoskiego) i panierować w bułce tartej.
Gotowe smażyć na mocno rozgrzanym oleju z wszystkich stron i gotowe. Odsączyć na ręczniku papierowym. Mozna podawać z ulubionymi dipami.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze