Gulasz wieprzowy z marchewką i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosty i łatwy przepis na gulasz wieprzowy z marchewką i pieczarkami. Zrobiłam go ostatnio pierwszy raz i już wiem, że ten przepis na stałe wpisał się do naszej kuchni, ponieważ bardzo nam smakowało.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3-4 plastry schabu/szynki/karkówki/łopatki
    1 cebula
    1 marchewka
    250 g pieczarek
    1-2 szklanki wody
    1 listek laurowy
    sól, pieprz
    ulubione przyprawy np czosnek, papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz wieprzowy z marchewką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy i zostawiamy na około godzinę, Po tym czasie mięso podsmażamy, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula będzie zeszklona dodajemy marchew pokrojoną w plasterki, listek laurowy oraz pieczarki pokrojone w mniejsze kawałeczki. Wszystko razem mieszamy i podsmażamy 2-3 minuty, następnie zalewamy wodą lecz tylko tyle aby przykryła mięso. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 30-40 min aż mięso będzie miękkie. Podajemy z kaszą, ryżem lub ziemniaczkami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować