Placuszki budyniowo jogurtowe

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Placuszki budyniowo jogurtowe

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie budyniu 40g
    100 g mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 jajka
    150 g jogurtu naturalnego
    2 łyżki cukru lub ksylitolu
    ulubione dodatki np dżem, jogurt naturalny, domowa nutella, marmolada, miód itp
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placuszki budyniowo jogurtowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • placuszki 1. Do miski dajemy jogurt, jajka oraz cukier i mieszamy. Dodajemy mąkę, proszek budyniowy oraz proszek do pieczenia i dokładnie wszystko razem mieszamy, aż składniki dokładnie się połączą.
    Na bardzo dobrze rozgrzaną (najlepiej suchą) patelnię wykładamy po 1 łyżce masy. Smażymy z obu stron na niedużym ogniu i podajemy ze swoimi ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować