Obok warzyw, owoców, produktów mlecznych i mięsa bardzo ważnym składnikiem zdrowej diety powinny być ryby. Pasta rybna z makreli jest jedną z moich ulubionych. Chętnie po nią sięgam w sklepie, ale czasem mam ochotę na taką domową pastę rybną z makreli gdzie czuć kawałki ryby. Wtedy też wiem jakie dodatki ma moja pasta rybna z makreli z jajkami. Oto jak zrobić pastę rybną z makreli.
4.45 (181 ocen)
Porady
Pasta rybna z makreli - jak zrobić? Pasta rybna z makreli może być przygotowana z makreli wędzonej lub z makreli w puszce. Taka makrela w oleju będzie miała inną konsystencję niż wersja wędzona. Pasta rybna z makreli świetnie smakuje z kiszonymi ogórkami. Można także eksperymentować ze smakiem dodając świeże zioła.
Pasta rybna z makreli może być wzbogacona i podana jako pasta rybna z makreli z twarogiem. Taka pasta rybna z makreli i sera białego często określana jest jako awanturka. Do takiej pasty rybnej dodaje się często czosnek i posiekaną cebulę. Ciekawostką jest dodatek przecieru pomidorowego, koncentratu a nawet ketchupu.
Komentarze