Pasta rybna z makreli

  • wyświetlono: 9371 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Obok warzyw, owoców, produktów mlecznych i mięsa bardzo ważnym składnikiem zdrowej diety powinny być ryby. Lubię rybne pasty i chętnie po nie sięgam w sklepie ale czasem mam ochotę na taką domową pastę gdzie czuć kawałki ryby i dodatki jakie do niej dodaliśmy.

tasty-and-fit
  • 15min

Składniki

1 wędzona makrela
3-4 ogórki konserwowe (kiszone też będą ok)
1 średnia cebula
2-3 jajka
sól, pieprz
łyżeczka musztardy
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
można dodać szczypiorek

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta rybna z makreli

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy.
    Makrele obieramy ze skóry, pozbywamy się kręgosłupa i ości i dzielimy na małe kawałeczki. Ogórki, jajka, cebulkę kroimy w kostkę i przekładamy razem z rybą do miseczki. Doprawiamy solą, pieprzem i musztardą. Dodajemy jogurt i majonez. Wszystko mieszamy. Gotowe! Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodyszkola_babci

Komentarze

Podobne przepisy

pasta z makreli  tradycyjna

Dodane przez: karolinajedynak24

Pasta z makreli tradycyjna

Pastę robiła moja kochana babcia...

image-1nakkx5

Dodane przez: cooklife

Pasta jajeczna z makrelą

Będąc dziś w rybnym poczułam piękny...

pasta z wędzonej makreli.

Dodane przez: kasiunia860

pasta z wędzonej makreli

Ulubiona pasta moich synków.

Pasta rybna z puszki

Dodane przez: Gosia123

Pasta rybna z puszki

Rybki z puszki też mogą być pyszne...

pasta z makreli

Dodane przez: smak i uczucie

Pasta z wędzonej makreli

idealna pasta do chleba

Pasta kanapkowa z makreli i jajek

Dodane przez: Cukiereczek

Pasta kanapkowa z makreli i jajek

Ryby są bardzo zdrowe i powinniśmy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE