Pasta rybna z makreli

4.43 (182 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób

Obok warzyw, owoców, produktów mlecznych i mięsa bardzo ważnym składnikiem zdrowej diety powinny być ryby. Pasta rybna z makreli jest jedną z moich ulubionych. Chętnie po nią sięgam w sklepie, ale czasem mam ochotę na taką domową pastę rybną z makreli gdzie czuć kawałki ryby. Wtedy też wiem jakie dodatki ma moja pasta rybna z makreli z jajkami. Oto jak zrobić pastę rybną z makreli.

  • 15 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • Pasta rybna z makreli - przepis:
    1 wędzona makrela
    3-4 ogórki konserwowe (kiszone też będą ok)
    1 średnia cebula
    2-3 jajka
    sól, pieprz
    łyżeczka musztardy
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    1 łyżka majonezu
    można dodać szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.43 (182 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta rybna z makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pasta rybna z makreli wędzonej - przepis:
    Na początek jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.
    Potem makrele wędzoną obieramy ze skóry, pozbywamy się kręgosłupa i ości i dzielimy na małe kawałeczki. Następnie ogórki, jajka, cebulkę kroimy w kostkę i przekładamy razem z rybą do miseczki. Całość doprawiamy solą, pieprzem i musztardą. Na koniec dodajemy jogurt i majonez. Pasta rybna z makreli musi być dokładnie wymieszana. W ten sposób pasta rybna z makreli wędzonej jest gotowa! Smacznego!

Porady

Pasta rybna z makreli - jak zrobić? Pasta rybna z makreli może być przygotowana z makreli wędzonej lub z makreli w puszce. Taka makrela w oleju będzie miała inną konsystencję niż wersja wędzona. Pasta rybna z makreli świetnie smakuje z kiszonymi ogórkami. Można także eksperymentować ze smakiem dodając świeże zioła.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Pasta rybna z makreli może być wzbogacona i podana jako pasta rybna z makreli z twarogiem. Taka pasta rybna z makreli i sera białego często określana jest jako awanturka. Do takiej pasty rybnej dodaje się często czosnek i posiekaną cebulę. Ciekawostką jest dodatek przecieru pomidorowego, koncentratu a nawet ketchupu. 

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować