Gulasz szegedyński na dziko

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tym razem będzie na dziko! I to dosłownie! Dziczyzna, w tym wypadku szynka z dzika, ma zdecydowanie inny smak niż wieprzowina. Każdy smakosz powinien tego doświadczyć i poznać różnicę! To już nie problem, żeby w dzisiejszych czasach kupić takie mięso. Ważne, żeby było z pewnego źródła!
Ja zachęcam do przyrządzenia, a jak to zrobić i z czym podać, dowiecie się ze szczegółowego przepisu. Smacznego.

  • 3 godz. 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 800 g mięsa z dzika
    600 g kiszonej kapusty
    3 małe cebule
    3 łyżki smalcu
    2 łyżki mielonej słodkiej papryki
    1 łyżeczka mielonej ostrej papryki
    2 łyżeczki kminku
    500 ml bulionu wołowego
    150 ml śmietany 18%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gulasz

Gulasz szegedyński na dziko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz szegedyński na dziko 1. Na rozgrzanym smalcu podsmażamy na złocisty kolor cebule pokrojone w cienkie plasterki.
    Rondel zdejmujemy z ognia, dodajemy papryki, pokrojone w 2 cm kostkę, mięso oraz kminek, smażymy 5-7 minut.
    Wlewamy bulion, gotujemy pod przykryciem około godziny. Co jakiś czas dolewamy wodę (max. 500 ml).
    Dodajemy pokrojoną kapustę (nie za drobno) i gotujemy 40 min.
    Na koniec łączymy gulasz ze śmietaną, do smaku doprawiamy solą i pieprzem (chwilę podgrzewamy).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dzik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować