Schab na dziko

4.92 (189 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Miękkie, aromatyczne mięso, w delikatnej panierce z marynaty. Ulubione danie mojego Narzeczonego, i nawet przyszli teściowe byli oczarowani.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Plastry schabu ( od 1 do 6-7 sztuk)
    sól, pieprz do smaku
    olej do smażenia
    MARYNATA:
    - 3 jaja
    - 3 łyżki mąki ziemniaczanej
    - 3 łyżeczki majeranku
    - 4 ząbki czosnku ( przeciśnięte przez praskę )
    - 3 łyżki keczupu
    - 1 łyżka musztardy
    - 5 łyżek oleju
Wystaw ocenę:

4.92 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab na dziko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso posypujemy solą i pieprzem. Rozbijamy tłuczkiem.
  • 2. Przygotowujemy marynatę : wszystkie składniki mieszamy ze sobą, do uzyskania jednolitej masy.
  • 3. Do miseczki z marynatą wkładamy mięso. Pozostawiamy marynowany schab w lodówce na całą noc.
  • 4. Wyciągamy pojedynczo porcję schabu i smażymy na oleju równomiernie z obu stron. Podawać z czerwonymi buraczkami.

Porady

Marynata dodaje schabowi miękkości i aromatu. Jeśli mamy czas, to mięso może marynować się nawet 3 dni, a wtedy danie zyska głębsze walory smakowe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować