Gulasz paprykowy z cieciorką

5 (177 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Przepis mam od koleżanki Magdaleny S. Wprowadziłam kilka zmian, więc postanowiłam go opublikować. Błyskawiczny obiad w 30 minut łącznie z przygotowaniem:)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka ( 425 ml)gotowanej cieciorki
    1 duża cebula cukrowa
    0,5 puszki krojonych pomidorów lub 2 świeże pomidory w sezonie letnim
    2 duże ząbki czosnku
    0,5 papryki czerwonej
    0,5 papryki żółtej
    0,5 papryki pomarańczowej
    sól, jarzynka, cukier, pieprz kolorowy z młynka
    zioła włoskie
    1/4 szklanki białego wina
    masło z olejem do smażenia.
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Zupy Gulasz

Gulasz paprykowy z cieciorką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Posiekaną cebulę zeszklić na średnio rozgrzanym maśle z olejem dodając po 2-3 szczypty cukru i jarzynki. Następnie dodać paprykę pokrojoną w kostkę i posiekany czosnek. Wlać 1/4 szklanki białego wina ( ja dałam Martini Bianco) i dusić kilka minut. Wlać pomidory z puszki (połowę zawartości), dusić do chwili gdy papryka zmięknie, ale powinna być al' dente.W trakcie duszenia doprawić solą, pieprzem, cukrem, ziołami włoskimi. Pod koniec duszenia dodać osączoną cieciorkę. Chwilkę poddusić i gotowe. Gulasz można podać z makaronem lub kaszą czy ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować