Gulasz paprykowy

0 (0 ocen)

  • 58 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny, szybki, aromatyczny, rozgrzewający gulasz z łopatki z papryką, idealne danie i na obiad i na kolację.

  • 58 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • łopatka bez kości z tłuszczem 80 dag,
    mąka pszenna 4 łyżki,
    olej rzepakowy 1/2 szklanki,
    przyprawa do gulaszu pikantna 1 opakowanie,
    cebula 2 sztuki duże,
    papryka 6 sztuk średnie,
    ząbki czosnku 7 sztuk,
    woda 4 szklanki,
    mąka pszenna 2 łyżki,
    woda 1 szklanka,
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gulasz

Gulasz paprykowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz paprykowy 1. Łopatkę z tłuszczykiem pokroić na kostkę, otoczyć w mące pszennej i dać do garnka z gorącym olejem rzepakowym, wsypać przyprawę do gulaszu, zrumienić co jakiś czas zamieszać.
  • Gulasz paprykowy 2. Z papryki usunąć gniazdka nasienne, opłukać i pokroić w kostkę, obrane cebule pokroić w kostkę, wsypać do mięsa i podsmażać z 10 minut, co jakiś czas zamieszać, pod koniec wsypać ząbki czosnku z praski wyciśnięte.
  • Gulasz paprykowy 3. Do gulaszu wlać wodę, pod przykryciem dusić do miękkości mięsa, około 35 minut na średnim ogniu.

    Mąkę wymieszać z wodą i wlać do gulaszu, mieszać do zagęszczenia sosu, jeśli potrzeba to dodać soli i pieprzu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Łopatka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować