Grillowane koperty drobiowe z warzywami podane na sałatce z botwinki

0 (0 ocen)

Grillowana pierś z kurczaka z pełnym smaków farszem warzywnym oraz serem kozim.Podana na chrupiącej ,lekkiej sałatce tworzy wykwintny obiad.

Składniki:

  • (Na 2 porcję)
    Koperty drobiowe:
    1 duża pojedyncza pierś z kurczaka bez polędwiczki
    1/3 bakłażana
    5 różyczek brokuła
    1/3 czerwonej papryki
    2 łyżki topionego sera koziego
    sól , pieprz
    Sałatka:
    100g.młodych liści botwinki
    1/2 czerwonej cebuli
    8 czarnych oliwek
    2 łyżki szczypiorku
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Grillowane koperty drobiowe z warzywami podane na sałatce z botwinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Koperty drobiowe:Pierś umyć , osuszyć , przekroić na pół wzdłuż.
    Każdy kawałek mięsa rozbić cienko za pomocą tłuczka ( używając foli spożywczej by nie podziurawić mięsa)
    Warzywa umyć , osuszyć.
    Wszystkie pokroić w małą kostkę.

  • 2. Każdy kawałek mięsa oprószyć solą i pieprzem , posmarować serkiem kozim oaz ułożyć 1/2 farszu warzywnego.
    Złożyć kopertę lekko dociskając brzegi mięsa.
    Koperty grillować na rumiano z obu stron.
  • 3. Sałatka z botwinki: Liście botwinki umyć , osuszyć.
    Cebulę pokroić w piórka , oliwki przekroić na pół.
    Wszystkie składniki sałatki wymieszać razem , skropić oliwą z oliwek.
  • 4. Sałatkę rozłożyć na talerzach , na niej ułożyć grillowaną kopertę drobiową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Botwina Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować