DROBIOWE KOPERTY

4.49 (201 ocen)

  • 30 min

Niedzielny obiad za każdym razem może mieć inny smak i nie musi być nudny

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg filetów z kurczaka
    2 cebule
    2-3 ząbki czosnku
    ok. 15 dag sera żółtego
    30 dag pieczarek
    1 pęczek natki pietruszki
    2 jajka
    3-4 łyżki majonezu
    bułka tarta
    sól, pieprz,
    papryka ostra w proszku
    przyprawa uniwersalna
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (201 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowe koperty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie farszu: Cebile kroimy w kostkę i smażymy na patelni na tłuszczu. Obieramy pieczarki, kroimy w plastry i podsmażamy razem z cebulą, doprawiamy pieprzem i solą. czosnek pzreciskamy przez praskę. Natkę pietruszki drobno siekamy. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  • Drobiowe koperty 2. Jedną stronę każdego fileta obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Do przestudzonej cebuli i pieczarek dodajemy starty żółty ser, czosnek i natkę pietruszki. Kładziemy porcjami farsz na stronie bez panierki.

Porady

Drobiowe koperty można podawać z frytkami lub młodymi ziemniaczkami i surówką. Filety można przygotować w wersji "mniej kalorycznej". Farsz można rozłożyć na rozbite płaty mięsa i zapiekać w piekarniku. Dodana do farszu natka pietruszki sprawia, że danie ma wyjątkowy smak i niezapomniany aromat.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Natka pietruszki Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować