Szaszłyki drobiowe na sałatce

4.5 (172 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 3 osób

Pomysł na obiad kiedy tęsknimy na grillem a nie mamy możliwości zrobić go w tradycyjny sposób:).

  • 60 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • Szaszłyki:
    500g filetów z kurczaka
    sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, przyprawa kebab-gyros, czosnek granulowany, cebula granulowana
    4 łyżki oleju

    Sałatka:
    1 opakowanie mixu sałat
    10 pomidorków koktajlowych
    3 ogórki gruntowe
    1 cebula
    4 papryczki konserwowe

    Sos do sałatki:
    2 łyżki soku z cytryny
    4 łyżki oleju
    1 łyżeczka musztardy
    sól, pieprz, czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki

Szaszłyki drobiowe na sałatce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy na podłużne kawałki, które następnie kroimy na cieniutkie paski. Przekładamy do miski, dolewamy olej, wsypujemy przyprawy w ilości według uznania. Odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Smażymy na patelni grillowej, bez oleju, z obu stron do zarumienienia.
  • 2. Pomidorki przekrawamy na pół, ogórki, cebulę i papryczki kroimy w plastry. Łączymy z sałatą. Wszystkie składniki na sos mieszamy razem, przelewamy do warzyw, dokładnie mieszamy.
  • 3. Sałatkę wykładamy na talerz. Na sałatkę wykładamy szaszłyki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować