Francuskie faworki

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na francuskie faworki. Są bardzo szybkie w przygotowaniu i bardzo pyszne. Polecam na słodki deser.

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    mleko do posmarowania
    2 - 3 łyżki cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciasto

Francuskie faworki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Francuskie faworki 1. Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i rozwijamy. Kroimy nożem wszerz na dwie części a następnie na cienkie paseczki. Paski ciasta nacinamy pośrodku i przez otwór przewlekamy jeden koniec paska.
    Smarujemy mlekiem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut. Upieczone przekładamy na talerz i gdy są ciepłe posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier puder Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować