Francuskie faworki z ciasta francuskiego

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Mają mniej kalorii niż tradycyjne bo pieczone w piekarniku nie smażone na oleju .Robi się je błyskawicznie.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    2 łyżki cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Francuskie faworki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotowe ciasto francuskie kroję nożem wzdłuż na 7 pasków - każdy szerokości około 1,5cm - 2,0 cm
    Następnie każdy z nich przekrawam na 3 części
  • 2. W każdym prostokącie nacinam środek i przekładam przez dziurkę /kształt faworka/
    Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • 3. Piekę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni tak 12-15 minut aż zrumienią się.
    Posypuje obficie cukrem pudrem.

Porady

Podawać można ciepłe .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Cukier puder

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować