Francuskie faworki z ciasta francuskiego

  • wyświetlono: 403 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Mają mniej kalorii niż tradycyjne bo pieczone w piekarniku nie smażone na oleju .Robi się je błyskawicznie.

marze
  • 15 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

1 opakowanie ciasta francuskiego
2 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania przepisu:

Francuskie faworki z ciasta francuskiego

  • 1. Gotowe ciasto francuskie kroję nożem wzdłuż na 7 pasków - każdy szerokości około 1,5cm - 2,0 cm
    Następnie każdy z nich przekrawam na 3 części
  • 2. W każdym prostokącie nacinam środek i przekładam przez dziurkę /kształt faworka/
    Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • 3. Piekę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni tak 12-15 minut aż zrumienią się.
    Posypuje obficie cukrem pudrem.

Porady

Podawać można ciepłe .

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ciasto francuskiecukier puder

Komentarze

Podobne przepisy

Pączki

Dodane przez: Monika - blog Via Gusto

Mini pączki z ciasta francuskiego

Przepis na pączki z ciasta francuskiego...

Ciasteczka francuskie z powidłami

Dodane przez: alaaa

Ciasteczka francuskie z powidłami

Jeśli nie mamy czasu lub chęci...

Koperty z ciasta francuskiego z gruszką

Dodane przez: bienpyt

Koperty z ciasta francuskiego z gruszką

Szybki, słodki dodatek do kawy...

Jabłka w cieście francuskim

Dodane przez: Dolcevitainmykitchen

Jabłka w cieście francuskim

Pyszne jabłka w cieście francuskim,...

maliny w cieście

Dodane przez: Agiatis

Ciastka francuskie z malinami

Proste w wykonaniu, za to je lubię....

Rogaliki francuskie z nutellą

Dodane przez: joanna30

Rogaliki francuskie z nutellą

Rogaliki robi się wyjątkowo szybko...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE