Fit obiad - kasza bulgur, polędwiczki w sosie koperkowym i buraczki z cebulą to kolejna propozycja dla osób, które są na diecie. Prosto, szybko i smacznie. Serdecznie zachęcam do przygotowania :-)
30 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
100 g polędwicy wieprzowej
5 g oliwy - 1 łyżeczka
50 g kaszy bulgur
30 g cebuli
pół pęczka koperku
sól, pieprz
5 g mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka
ząbek czosnku
150 g buraczków z cebulą
Fit obiad - kasza bulgur, polędwiczki w sosie koperkowym i buraczki z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować buraczki z cebulą - link: /2022/11/www.kuchniana5.plfit-obiad-kasza-bulgur-poledwiczki-w-sosie-koperkowym-i-buraczki-z-cebula.html
Ugotować kaszę bulgur według przepisu na opakowaniu. Umyte i osuszone mięso pokroić w talarki, obsmażyć na oliwie. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, podlać wodą i dusić do miękkości. Następnie dolać pół szklanki wody, dodać posiekany koperek, doprawić solą i pieprzem. Wszystko wymieszać i gotować jeszcze 5-10 minut na małym ogniu.
2.Do 1/3 szklanki zimnej wody dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać i wlać do sosu. Gotować do momentu, aż sos straci smak mąki, a sos zagęści się. Ściągnąć z ognia i zetrzeć do sosu i mięsa - ząbek czosnku, wymieszać i można podawać!
Komentarze